Tarieven

Minnelijke incasso

Dien uw vordering in en wacht af of er betaald wordt. Wordt er betaald dan bent u klaar. U ontvangt het bedrag van uw vordering + de (wettelijke of contractuele) rente op uw bankrekening.

Wordt er voor een deel betaald dan worden uit de betaling(en) eerst de incassokosten voldaan (onze fee).

Het minnelijke traject kost u niets, of er nu wel, niet of voor een deel betaald wordt. Wordt er niet, of maar voor een deel, betaald? Dan komt u voor de keus te staan: naar de rechtbank of het dossier sluiten.

Gerechtelijke incasso

Soms is het nodig om de rechtbank in te schakelen. Wanneer het in het minnelijke traject niet gelukt is om (volledig) te incasseren dan heeft u een gerechtelijk vonnis nodig om de betaling af te dwingen. Helaas kost het halen van een vonnis geld.

Dit geld is wel verhaalbaar op de schuldenaar, als de schuldenaar veroordeeld wordt, maar dan moet de schuldenaar wel verhaal bieden (van een kale kip kan je niet plukken).

Sommige opdrachtgevers kunnen het risico van de kosten prima dragen maar voor andere opdrachtgevers kan dit een probleem zijn. In de praktijk is het ook vaak zo dat de schuldenaar weet dat het kostenrisico te groot is voor de schuldeiser en men gokt er op dat de schuldeiser gaat afhaken.

EC Creditmanagement Consultancy ondervangt dit kostenrisico en helpt u als u dat wilt door een deel (meestal 50%) van het kostenrisico over te nemen. Het komt ook voor dat wij het volledige kostenrisico overnemen. Voorafgaand aan het opstarten van een gerechtelijke procedure, ontvangt u kosteloos een juridische beoordeling van het specifieke dossier en een kosten/baten analyse en daarna bespreken wij de mogelijkheden en eventuele (kosten)risico’s.

Kosten inhuur creditmanagement professionals.

De kosten voor het tijdelijk inhuren van een creditmanagement professional zijn afhankelijk van de inhoud en ‘zwaarte’ van de opdracht.

– Voor een interim debiteurenbeheerder en een interim credit controller geldt een tarief van € 50,00 per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten (€ 0,19 per km).

– Voor een interim creditmanager geldt een tarief van € 75,00 per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten (€ 0,19 per km).

– Voor een interim creditmanagement consultant voor het implementeren van debiteurenbeleid en procesoptimalisatie in het algemeen, geldt een tarief van € 75,00 per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten (€ 0,19 per km).

– Voor een interim teamleider afdeling debiteurenbeheer/ credit control, geldt een tarief van € 65,00 tot € 75,00 per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten (€ 0,19 per km).

– Voor een interim incasso jurist, geldt een tarief van € 65,00 tot € 75,00 per uur exclusief BTW en exclusief reiskosten (€ 0,19 per km).

Geen kleine letters

Bij EC Creditmanagement Consultancy komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Er zijn geen verborgen kosten. Wij werken op basis van heldere afspraken. Meer informatie vindt u op onze website: https://ec-creditmanagement-consultancy.nl